newsletter
youtube
facebook
insta
facebook
GR EN
 
 


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Τα προϊόντα Carroten είναι δερματολογικά ελεγμένα;

2. Ποια είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων Carroten;

3. Πώς ξέρω ποιο από τα προϊόντα Carroten είναι κατάλληλο για μένα;

4. Γιατί το Carroten επέλεξε ως βασικό συστατικό το καρότο? Σε τι οφελεί;

5. Τι είναι ο Δείκτης Προστασίας (SPF);

6. Πως βάζω σωστά το αντηλιακό;

7. Αν βάλω αντηλιακό μία φορά, είναι αρκετή για ολόκληρη την ημέρα;

8. Πώς επηρεάζει η έκθεση στον ήλιο τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας;

9. Πώς μαυρίζει το δέρμα κατά την έκθεση στον ήλιο;

10. Πώς επιδρούν οι υπεριώδεις ακτίνες στο δέρμα;

11. Η ομπρέλα προσφέρει επαρκή αντηλιακή προστασία;

12. Το νερό προφυλάσσει από τον ήλιο;

13. Πότε είναι πιο επικίνδυνος ο ήλιος;

14. Ο νεφελώδης ουρανός είναι ακίνδυνος;

15. Χρυσές συμβουλές για τέλειο μαύρισμα

16. Χρειάζεται να φοράω αντηλιακό ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του μαυρίσματος;

17. Αν φοράω αντηλιακό σημαίνει ότι δε θα μαυρίσω;

18. Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η χρήση αντηλιακού;

19. Πώς μπορώ να προστατέψω τα μαλλιά μου από τον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας;

20. Πόσο σημαντική είναι η φωτοσταθερότητα των αντηλιακών φίλτρων προστασίας στα αντηλιακά προϊόντα;

1. Τα προϊόντα Carroten είναι δερματολογικά ελεγμένα;
Όλα τα προϊόντα Carroten υπόκεινται σε δερματολογικούς ελέγχους, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της υγείας όσων τα χρησιμοποιούν. Επίσης, έχουν ελεγχθεί για τη φωτοτοξικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες (δηλ. κάτω από UV ακτινοβολία).

2. Ποια είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων Carroten;
Στις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, όλα τα προϊόντα Carroten διατηρούνται αναλλοίωτα για 36 μήνες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, εφόσον ένα προϊόν ανοιχτεί, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στο διάστημα που υποδεικνύεται με ειδική σήμανση στην πίσω πλευρά της συσκευασίας του. Η σήμανση αυτή αποτελείται από ένα μικρό σύμβολο ενός περιέκτη με ανοιχτό καπάκι, όπου απεικονίζεται ο αριθμός που αντιστοιχεί στους μήνες κατά τους οποίους το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, μετά το άνοιγμα.

3. Πώς ξέρω ποιο από τα προϊόντα Carroten είναι κατάλληλο για μένα;
Η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων καθώς και του σωστού δείκτη προστασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος δέρματος, η επιθυμητή υφή του προϊόντος (λάδι, γαλάκτωμα, spray), η ώρα και η διάρκεια έκθεσης στον ήλιο, το υψόμετρο και το γεωγραφικό πλάτος . Για να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε το σωστό προϊόν Carroten, προτείνουμε να συμπληρώσετε το ειδικό ερωτηματολόγιο για την επιλογή του κατάλληλου δείκτη προστασίας.

4. Γιατί το Carroten επέλεξε ως βασικό συστατικό το καρότο? Σε τι οφελεί;
Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή. Το πιο γνωστό είναι το β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο δέρμα σε βιταμίνη Α. Το β-καροτένιο είναι μια προβιταμίνη που περιποιείται το δέρμα. Βοηθά και επιταχύνει το μαύρισμα συνεισφέροντας στην παραγωγή της μελανίνης. Τέλος, η προστατευτική του δράση αυξάνει την αντοχή της επιδερμίδας στις "επιθέσεις" της υπεριώδους ακτινοβολίας.

5. Τι είναι ο Δείκτης Προστασίας (SPF);
Χωρίς τη χρήση αντηλιακού, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά. Πολλαπλασιάζοντας το δείκτη προστασίας του αντηλιακού (SPF) με το προσωπικό μας χρόνο αντοχής στον ήλιο χωρίς προστασία, προκύπτει ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο. Πιο απλά, ο δείκτης προστασίας είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος.

6. Πως βάζω σωστά το αντηλιακό;
Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται σε καθαρό δέρμα, 15-30 λεπτά πριν την έξοδο μας στον ήλιο, κατά τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούμε αρκετή ποσότητα σε όλες τις εκτειθέμενες περιοχές του δέρματος, επαναλαμβάνοντας. Σε ειδικές συνθήκες (εφίδρωση ή μετά το κολύμπι), η επάλειψη θα πρέπει να γίνεται συντομότερα.

7. Αν βάλω αντηλιακό μία φορά, είναι αρκετή για ολόκληρη την ημέρα;
Μία φορά δεν είναι αρκετή. Το αντηλιακό πρέπει να απλώνεται περίπου όσο συχνά χρειάζεται στα σημεία του σώματος που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Να θυμάστε ότι κανένα αντηλιακό δεν παρέχει 100% προστασία και, κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να συνδυάζεται με τα κατάλληλα ρούχα, καπέλο και σκιά. Παράλληλα, καλό είναι να αποφεύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο δυνατή (11:00 - 16:00).

8. Πώς επηρεάζει η έκθεση στον ήλιο τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας;
Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας. Η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων και χρωματικών κηλίδων. Συγκεκριμένα, η διαδικασία της γήρανσης επιταχύνεται από την επίδραση που έχει ο ήλιος στο δέρμα (φωτογήρανση).  

9. Πώς μαυρίζει το δέρμα κατά την έκθεση στον ήλιο;
Όταν εκτίθεται στις ηλιακές ακτίνες, το δέρμα αρχίζει να παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη, μέσω κάποιων κυττάρων που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Ο ρόλος της μελανίνης είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από τα εγκαύματα που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Σήμερα ωστόσο, λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος (εξαιτίας της τρύπας του όζοντος), η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη


10. Πώς επιδρούν οι υπεριώδεις ακτίνες στο δέρμα;

Προκαλούν βλάβες στην επιδερμίδα, ενώ ένα μέρος αυτών που διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα, επιφέρουν βαθύτερες και σοβαρότερες βλάβες. Οι αρνητικές συνέπειες της δράσης των υπεριωδών ακτίνων είναι :

 • Εγκαύματα του δέρματος
 • Φωτοαλλεργικές αντιδράσεις, φωτοδερματοπάθειες
 • Πρόωρη γήρανση του δέρματος ή φωτογήρανση (σταδιακή επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος, η οποία επιφέρει διαταραχές και υποβάθμιση των ανατομικών του στοιχείων)
 • Πρόκληση καρκίνου του δέρματος
 • Απορρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και αποδυνάμωση του αμυντικού του μηχανισμού

11. Η ομπρέλα προσφέρει επαρκή αντηλιακή προστασία;
Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν την ομπρέλα λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το ύφασμα αλλά και το χρώμα της. Σίγουρα, μια ομπρέλα δεν προσφέρει 100% προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς δεν είναι δυνατό να την αποροφήσει στο σύνολό της. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ηλιακή ακτινοβολία αντανακλάται στην άμμο και το νερό, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και κάτω από την ομπρέλα ή μέσα στο νερό δεν είμαστε απόλυτα προστευμένοι.

12. Το νερό προφυλάσσει από τον ήλιο;
Το νερό προστατεύει μόνο από τη ζέστη και όχι από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

13. Πότε είναι πιο επικίνδυνος ο ήλιος;
Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες UVA και UVB είναι εντονότερες κατά τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού, που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στην επιφάνεια της γης. Γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11:00 και 16:00. Θυμηθείτε πως, ακόμη και στο βουνό, χρειαζόμαστε προστασία, γιατί βρισκόμαστε πιο κοντά στις ακτίνες του ήλιου.

14. Ο νεφελώδης ουρανός είναι ακίνδυνος;
Ακόμα και αν δεν αισθάνεστε τη ζέστη του ήλιου, οι βλαβερές ακτίνες του διαπερνούν τα σύννεφα και φτάνουν στην επιφάνεια της γης. Κατά συνέπεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης μέρας, πρέπει να είμαστε προστατευμένοι με τα κατάλληλα αντηλιακά.
 

15. Χρυσές συμβουλές για τέλειο μαύρισμα

 • Προετοιμαστείτε με μια απολέπιση προσώπου και σώματος. Η λεία επιδερμίδα είναι η βάση για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα.
 • Απλώστε το αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, τουλάχιστον 15'-30' πριν την έκθεση σας στον ήλιο. Να θυμάστε ότι, ανάλογα με τον κάθε δερματότυπο, ενδείκνυται να ξεκινάτε με υψηλό δείκτη προστασίας και όσο το μαύρισμα εξελίσσεται να χρησιμοποιείτε αντηλιακά με χαμηλότερο δείκτη. Ποτέ μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου.
 • Απλώστε το αντηλιακό σας ομοιόμορφα. Μην παραμελείτε περιοχές όπως το εσωτερικό των γονάτων και τους καρπούς, το επάνω μέρος του πέλματος, τους ώμους και το μπούστο. Προσοχή χρειάζονται οι περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν περισσότερη εφίδρωση : η ιδιαίτερη εφίδρωση στο σημείο αυτό ρευστοποιεί το αντηλιακό, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά του.
 • Μη χρησιμοποιείτε μακιγιάζ στην παραλία. Το make-up εμποδίζει την εφίδρωση και μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες ή την εμφάνιση εξανθημάτων.
 • Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, κάντε ένα δροσερό ή χλιαρό μπάνιο. Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας με ένα γαλάκτωμα. Όσο απλώνετε την ενυδατική κρέμα στο σώμα, αφήστε να ενεργήσει στο πρόσωπό σας ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής μάσκας. Η ενυδάτωση προσώπου και σώματος είναι σημαντική τόσο για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης και του σχηματισμού ρυτίδων όσο και για τη διατήρηση του μαυρίσματος.
 • Για μια εντυπωσιακή βραδινή εμφάνιση, απλώστε στο πρόσωπό σας μια διάφανη ιριδίζουσα πούδρα, χρησιμοποιώντας ένα χοντρό πινέλο. Για το σώμα σας, επιλέξτε το ενυδατικό γαλάκτωμα Carroten After Sun Shimmer Milk με ιριδίζουσες πέρλες. Έτσι, το μαύρισμά σας αναδεικνύεται και η επιδερμίδα σας δείχνει υγιής και λαμπερή.
   
16. Χρειάζεται να φοράω αντηλιακό ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του μαυρίσματος;
Εάν η επιδερμίδα σας έχει μαυρίσει ή έχετε φυσικά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένετε χωρίς προστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μπορεί να σας προστατεύσει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος. Μην καταργείτε λοιπόν το αντηλιακό σας για κανένα λόγο.

17. Αν φοράω αντηλιακό σημαίνει ότι δε θα μαυρίσω;
Θα μαυρίσετε μόνο αν ο φωτότυπός σας το επιτρέπει. Να ξέρετε ότι αν ανήκετε στο φωτότυπο 1 ή 2 (πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα), θα μαυρίσετε με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η επιδερμίδα σας εκκρίνει μικρή ποσότητα μελανίνης. Αν δεν φοράτε αντηλιακό, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κοκκινίσετε -ακόμα και να καείτε- προκαλώντας ζημιά που θα φανεί μακροπρόθεσμα στην επιδερμίδα σας.
 

18. Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει η χρήση αντηλιακού;
Η αντιηλιακή προστασία αρχίζει από τη βρεφική ηλικία. Η παιδική σειρά Carroten, η οποία αποτελείται από 4 εξειδικευμένα προϊόντα με μοναδικά αρώματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από την ηλικία των 3 ετών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους δερματολόγους, μωρά και νήπια έως 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται άμεσα στον ήλιο, αλλά να είναι συνεχώς στη σκιά, προστατευμένα με κατάλληλα ρούχα, καπέλο, γυαλιά και φυσικά αντηλιακό ειδικό για βρέφη μέχρι 3 ετών. Τα αντηλιακά CARROTEN KIDS έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τις ανάγκες των παιδιών από 3 ετών και πάνω.

19. Πώς μπορώ να προστατέψω τα μαλλιά μου από τον ήλιο, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας;
Με παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, τα μαλλιά σπάνε και ξεθωριάζουν. Σταδιακά, χάνουν την όψη της υγείας και της λάμψης. Γίνονται εύθραυστα, χάνοντας παράλληλα την ελαστικότητά τους. Γι' αυτό, φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας στην παραλία ένα προϊόν που τα προστατεύει από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου και του αλατιού, ενώ παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά για να παραμένουν λαμπερά και υγιή. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το Carroten Suncare Hair Spray, το οποίο λειτουργεί ως "ασπίδα προστασίας" των μαλλιών ενάντια στις καλοκαιρινές "επιθέσεις". Περιέχει προβιταμίνη Β5, και βιταμίνες Α+Ε για θρέψη και ενυδάτωση της τρίχας, ενώ, χάρη στη μη λιπαρή σύνθεσή του, δε βαραίνει τα μαλλιά.
 

20. Πόσο σημαντική είναι η φωτοσταθερότητα των αντηλιακών φίλτρων προστασίας στα αντηλιακά προϊόντα;
Τα αντηλιακά φίλτρα προστασίας μπορεί να αποδυναμωθούν από την ηλιακή ακτινοβολία, επιτρέποντας στις βλαβερές ακτίνες να διαπεράσουν την επίδερμίδα. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό τα φίλτρα να παραμένουν αναλλοίωτα, δηλ. να είναι φωτοσταθερά, ώστε να παρέχουν βέλτιστη προστασία. Σε όλα τα αντηλιακά προϊόντα Carroten έχουν χρησιμοποιηθεί φωτοσταθερά φίλτρα για τη μέγιστη δυνατή προστασία της επιδερμίδας.
 

   
  Designed by NorthEffect